Princess Yachts West Sweden

VELKOMMEN OMBORD

Dansk English
princess-yachts-danmark

PRINCESS YACHTS DENMARK

del af Premium Yachts Scandinavia - distributør af Princess i Danmark, Vestnorge og Sverige

Princess Yachts er et af marine branchens mest respekterede varemærker. Fabrikken i Plymouth i sydvest England, med over 2000 ansatte har produceret motorbåde siden 1965. Det brede model program udvikles konstant og strækker sig fra 40 til 131 fod, dvs. fra 13 til 40 meter.
Princess Yachts Danmark byder dig velkommen til vor Marina i Hundige Havn, Greve lidt syd for København. Vor passion for bådlivet og et helt liv i marine branchen har givet os et bredt kendskab til båd køb, bådsalg, bådtransport samt andre aspekter inden for bådhandel. Første klasses yacht service for dig som har handlet båd hos os.
range

M CLASS

Super yachts
30 – 40 meter

Y CLASS

Motor yachts
75 – 88 ft

F CLASS

Flybridge yachts
43 – 68 ft

V CLASS

Sports yachts
40 – 65 ft

S CLASS

Sportbridge yachts
60 – 78 ft

nye-bade
vaerftet

VÆRFTET

I en industri bygning på Newport Street i Plymouth startedes Princess Yachts i 1965 af den tidligere søofficer David King, der stadig er engageret i selskabet. Princess har udviklet sig til et af de mest succesrige og mest avancerede motorbåds værfter i verden. Mere end 2000 personer bygger ca 300 både om året på 6 forskellige lokationer, som tilsammen dækker over 100.000 kvm i og omkring Plymouth.

Princess Yachts var det første europæiske selskab som blev tildelt ISO 14001 for sin kvalitetskontrol. Selv konstruktions metoderne ligger teknisk i den absolutte top. Moderne komposit konstruktion og den seneste vakuum infusions teknik har næsten helt elimineret udslip på arbejdspladsen og til omgivelserne. Dette formindsker vægten, hvilket forbedrer brændstof økonomi og performance samtidig med at det optimerer den indvendige volumen. En stivere og stærkere overbygning tillader mere glas i konstruktionen, hvilket giver mere lys indvendigt og muligheder for flere panorama vinduer.

Den verdensberømte skibs konstruktør Bernard Olesinski har været involveret i skrog konceptet og enhver detalje i overbygningen for alle nye Princess både i mere end 30 år. Dette kulminerede i den super effektive hybrid teknik som anvendes på de seneste modeller. Princess dybe V skrog giver stabil, sikker og behagelig sejlads for gæster og besætning ombord.

Princess Yachts International blev i 2008 overtaget af L Capital 2 FCPR, en investerings gruppe tilhørende LVMH ( Moët Hennessy Louis Vuitton ) og Groupe Arnault.

»OPDAG MERE

seneste-nyheder

SENESTE NYHEDER

Inside Princess: Mock-Ups

Den sidste tilkomne udgave af en serie af film inviterer seeren til at opleve graden af detaljering, som er opnået fra arbejdet på Mock-Ups. Her arbejder designere tæt sammen med snedkere om at udfærdige fuld størrelse modeller af interiøret på

Read More

Ny medarbetare

Vi välkomnar idag Mirsad Nuhanovic tillbaka som Platschef på Vindön! Tidigare anställd som produktionschef på Nord West och senast hos vår samarbetspartner Ringens

Read More

 

Visa alla nyheter

kommende-event

KOMMENDE EVENT

tjenester

TJENESTER

Vi hjælper med alt vedrørende båd køb og salg.

Overvejer du at købe ny eller brugt båd? Vi guider dig gerne gennem valget af båd, giver råd omkring udrustning og hvad man bør tænke på. Sammen kan vi rejse ud og se på produktions processen og se på forskellige båd modeller. Lad os diskutere, hvad der er vigtigt for dig og din familie i søgningen efter en båd, så skal vi gøre vores yderste for at finde båden til jer, og gøre købsprocessen til en positiv oplevelse. Vi opretter købsaftale og sikrer at al nødvendig dokumentation overdrages til dig som ny ejer af båden. Eksempelvis handler det ofte om bygge certifikat, ejendoms overdragelse, forsikring om overensstemmelse med CE mærkning, skibsregistrering mm.
Vi tilbyder formidling af din nuværende båd som båd mægler. Vi har specialiseret os i salg af renoverede både samt både i generel god stand uanset type og mærke. Efter et helt liv i marine branchen har vi et stort netværk, som vi kan anvende nationalt som internationalt til salg af både. Efter at have lavet en markeds undersøgelse kan vi diskutere forudsætningerne samt en eventuel renovering som baggrund for at sætte båden til salg. Så snart opgradering af båden er afsluttet, den er serviceret og klar, kan vi producere et professionelt salgs materiale, der inkluderer fotografering, videofilm og oprettelse af udstyrs liste for derefter at påbegynde salgs processen.
Vi kan erbjuda finansiering av båtköp med båten som säkerhet via Wasa Kredit, ett s.k. båtlån upp till 80% av båtens pris. Resterande 20% betalar du kontant eller med inbytesbåt. Låneperioden kan vara upp till 15-20 år och du kan när som helst lösa krediten utan extra avgifter. Kontakta oss så berättar vi mer om den fördelaktiga räntan vi kan erbjuda. Med några få uppgifter från er gör vi enkelt en kreditansökan och återkommer inom kort med ett besked.
Vid förmedling av en begagnad båt gör vi själva alltid en inspektion av båten. Vi rekommenderar dock ändå alltid att en besiktning utförs av en auktoriserad besiktningsman innan leverans. Normalt börjar besiktningen först på land och därefter i sjön. När det skriftliga protokollet är klart efter några dagar så går vi tillsammans igenom det med köpare och säljare så att båda parter är medvetna om båtens kondition, fel och brister och man enas om eventuella åtgärder.
Saknas någon utrustning på båten du vill köpa? Vi offererar gärna installation av mer utrustning. Kanske en GSM spårsändare eller båtlarm? Uppgradering av navigationssystemet med backkamera eller AIS inkopplad i plottern? Är du inte nöjd med färgsättningen kan vi ordna omklädning av dynor, nya mattor eller gardiner. Tycker du att det är besvärligt att trimma båten, har svårt att få båten i planing eller lider av sjösjuka? Låt oss i så fall montera helautomatiska trimplan med stabiliseringssystem.
Det finns många försäkringsbolag som erbjuder båtförsäkring. Vilken försäkring man bör välja beror på exempelvis båtens ålder och i vilka farvatten man skall segla mm. Villkoren är ofta svåra att jämföra, men tillsammans går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och belyser skillnaderna för att du som båtägare skall ta rätt beslut. De flesta blir förvånade över att motorförsäkring inte ingår som standard, utan är ett extratillval som kan tecknas för båtar som ännu inte är 10 år gamla. Vi samarbetar med försäkringsbolagen Pantaenius och Atlantica.
I god tid innan levereras sjösätts båten och vi utför en grundlig funktionskontroll och testkörning för att försäkra oss om att allting ombord fungerar. Därefter är det dags för teknisk genomgång och utbildning tillsammans med båtens nya ägare. Vi rekommenderar att hela familjen är med vid överlämningen där vi tillsammans har en noggrann test av båt och utrustning. Efter utbildning, träning och en tillfredsställande provkörning, kan ni flytta ombord och stanna som gäst i marinan den första natten. Det brukar bli ett antal frågor som vi gå igenom nästa dag.
Kanske vill man som köpare ha hjälp med transporten hem. Ibland kan det handla om att ta båten från ett land eller kust till ett annan. Vi har goda förbindelser med transportörer som kan frakta båten på trailer eller skeppare som kan segla båten om man föredrar sjövägen. Vi rekommenderar dock att man innan hemtransporten tar tillvara på överlämningsproceduren som förutom träning och bekantskap med den nya båten även ger tillfälle att själv testa att all utrustning fungerar. Vi vill ge en stabil grund till en njutbar tillvaro på din nya båt!
premium-yacht-service

PREMIUM YACHT SERVICE

Omtanke om Dig, din Familj och din Båt.

VINTERFÖRVARING

Om ni inte använder er båt året om så bör båten tas på land under vintern och få chansen att torka upp ordentligt. Allra bäst är det med vinterförvaring i varmhall där båten står i plusgrader. Alternativet är att man låter båten torka upp ordentligt, tex några dagar inomhus medan service och rekonditionering utförs, för att sedan förvaras i kallhall eller intäckt utomhus. Vi organiserar gärna det hela för er. Ni lämnar och hämtar båten vid kaj – eller så ordnar vi det – smidigt och bekvämt för ett härligt båtliv.

REKONDITIONERING

Regelbunden service av motorer och system ombord är A och O för ett glädjefyllt båtliv. Även om båten inte är helt ny kan man genom rekond skapa känslan av ”ny-båt”. Genom lång erfarenhet har vi blick för vilka åtgärder som ger eftersökt effekt. Tillsammans med dig utarbetar vi en åtgärdsplan som offereras och utförs av oss eller någon av våra samarbetspartners. Vi inspekterar arbetet och stämmer av mot checklista. När det är dags för leverans är det bara att njuta av resultatet.

SERVICE & TEKNISK SUPPORT

När något oförutsett inträffar är det viktigt att man som båtägare kan få hjälp, även under sommaren. Därför är våra kunder alltid välkomna att höra av sig till oss för professionell service och support. Kanske behövs bara lite guidning eller så får vi arrangera ett besök, antingen med egen personal eller så engagerar vi någon av de verkstäder vi samarbetar med. Vi har också ett stort kontaktnät bland leverantörerna i marinbranschen så att reservdelar och teknisk support alltid finns nära till hands.

 

reservedele-tilbehoer

RESERVEDELE & TILBEHØR

Velkommen til vores webshop med reservedele og tilbehør til Princess

Saknar du någon produkt i webbshoppen så kontakta oss gärna med en förfrågan tillsammans med båtmodell, skrov- eller byggnummer och en bild som visar produkten du efterfrågar så återkommer vi med ett kostnadsförslag.

koebe-baad

KØBE BÅD?

Vi har både nye og renoverede brugte både til salg.

 

Vis alle både til salg

anbefalede-tilbehoer

ANBEFALEDE TILBEHØR

Vi säljer också kul och användbara tillbehör som förgyller båtlivet!

princess-lifeline

PRINCESS LIFELINE

Din yacht är din fristad, så välmående för dig och din familj är av största vikt för oss. Därför erbjuder vi nu “Princess Lifeline” som drivs av MedAire. En 24/7 SOS-tjänst som ger alla nybåtsägare 2 års fri tillgång till medicinsk och säkerhetshjälp. Ett telefonsamtal sätter dig i kontakt med MedAires team med över 200 globala säkerhetsexperter och 80 000 ackrediterade medicinska leverantörer som kan hjälpa dig vid en medicinsk eller säkerhetsnödsituation. Du kan koppla av ombord med vetskapen om att allt är omhändertaget.

indlæser kort - vent venligst...

Princess Yachts West Sweden AB: 58.304444, 11.701126
Princess Yachts Limited: 50.368829, -4.163196
Princess Yachts West Norway AS: 60.315599, 5.268173
Princess Yachts Denmark: 55.593001, 12.355242

Kontakt os

Vi glæder os til at komme i kontakt med Dig!